Methodiek

De kwaliteiten van de therapeut èn de bereidheid van de cliënt zijn twee belangrijke succesfactoren om optimaal resultaat te bereiken in een therapie.

Het belangrijkste effect van een therapie is het gevolg van de kwaliteiten, de vaardigheden, mogelijkheden en beperkingen van de therapeut. Het gaat namelijk niet alleen om het toepassen van technieken en methoden. Het persoonlijk ontwikkelingsniveau van de therapeut en de mate van 'bewust aanwezig zijn' is net zo belangrijk.

Hoe meer de therapeut gewerkt heeft aan de eigen ontwikkeling, hoe vollediger hij zijn cliënten kan helpen. Hoe beter de therapeut contact heeft met zijn eigen fysische, emotionele, mentale en spirituele vermogens, hoe beter hij anderen hierin kan bege-leiden.

Voor mij ligt de uitdaging van elke therapie er in om binnen een beperkt tijdskader telkens te komen tot de kern. Dit maakt elke zitting waardevol voor mezelf en voor mijn cliënten. Bovendien bespaart dit veel tijd en geld.

Mijn 30 jaar eigen opleidingen, mijn 20 jaar ervaring als psychotherapeut en mijn brede mensenkennis zijn hiervoor een prima basis van waaruit ik beslis welke therapeutische interventie NU voor deze cliënt op dit moment in zijn leven passend en nuttig is.

 

 

naar vorige pagina